Господь – це скеля, на якій слід будувати своє життя

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Господь – це скеля, на якій слід будувати своє життя

          Говорити – це спосіб творення, але дуже поверховний, адже можна казати, що я є християнином, але не чинити християнських вчинків. Над цим пропонує застановитись Папа Франциск. 

          Говорити та робити

          У християнському житті людина часто зупиняється, немовби, на половині шляху, на поверхні, тобто говорить, що вона є християнином, але її вчинки не відповідають цим словам. Можна сказати, що це схоже на макіяж: тільки гримуватись, немов християни, говорити, але не робити. Натомість, Христос заохочує до конкретних вчинків.

          Пісок і скеля

          Також і друга пара слів є протиставленням. Пісок, що не є міцною субстанцією, пов’язаний із словом «говорити», гримуватись немов християнин, будувати життя без надійного фундаменту. А ось Христос – скеля. Він є силою! Часто, той, хто покладається на Господа, не має успіху, про нього не знають, він не стає відомим, однак, він міцний. Така людина не покладає свою надію на славу, владу, на земні речі, але на Господа, Який є міцною надійною основою. Конкретність християнського життя допомагає нам прямувати вперед та будувати на скелі, Якою є Бог, Ісус Христос.

          Висота та низина

          Висота та низина. Пригадуючи слова старозавітньої книги пророка Ісаї, Папа Франциск звернув увагу на те, що Господь підносить вгору покірних, які є послідовними та конкретними у своєму житті, а могутніх і гордих скидає з престолів, жбурляє в порох.

          Призадумаймося над кількома важливими запитаннями: «Чи я є християнином на словах чи на ділах? Чи будую своє життя на піску світськості та марнославства чи на міцному фундаменті Господа Бога? Чи я покірний, чи намагаюсь служити Господеві в покорі?».

           

          За VaticanNEWS

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.